Jag har pratat med två goda vänner den här veckan och jag fick säga samma sak till dom som jag upptäckte för någon vecka sedan.

Det är lätt att vi fastnar i å vad ska jag göra framöver, vilka mål har jag och är jag på rätt plats och gör jag det jag ska, undrar vad som är meningen med mitt liv osv.

Jag har själv haft dom tankarna till och från och jag har önskemål. För några år sedan gick jag hos en affärsrådgivare och för ett halvår sedan gick jag hos en coach för att arbeta med mig och mitt företagande men även hela mitt liv.

För 3 år sedan eller är det kanske redan 4 år sedan jag la upp min 5 årsplan. Jag har i alla fall förlängt den tills min 50 årsdag som är om knappt 3 år oj då huva hjälp, men ändå :).

Min plan och idé är klar och tydlig, men ändå hur formen på allt kommer att se ut det vet jag inte, men jag vet känslan och tanken ska se ut.

Nu när jag gick coachingen så fick jag fortsätta jobba med min plan, men så har jag efteråt känt att ok jag har koll på läget och jag ser mina steg, men nu måste jag ta och njuta av allt jag faktiskt har här och nu.

Det var det jag sa till mina vänner i veckan som stod mitt i stora upplevelser tycker jag att njut och skit i hur det kommer att gå för du är precis på rätt plats. Du är precis där du ska vara och sen om det visar sig vara fel så stängs dörren eller så kommer något annat.

Stanna inte i känslan och funderingarna vart är jag på väg är jag rätt eller vad är det här. Nä, istället bestäm dig för att det här är rätt nu kör vi nu ska jag njuta av allt som händer och verkligen känna doften av livets goda äventyr.

Så vart är du i livet är du mitt i ditt liv eller är du redan i morgon eller lever du i det förflutna?

Livet är här och nu och det är ju just nu som möjligheterna kan knacka på din dörr. Så jag vill vara redo och säga välkommen in i mitt liv. Bring it on!

Som jag läste “Att leva i nuet och vara aktiv med i sitt liv gör att mitt minne blir bättre för jag var ju faktiskt med när det hände”. Nu var det inte ordagrant men meningen var den och det är rätt coolt.

Såg du föresten min krönika om Sorg i Norrbottens Annonsblad Luleådelen? Hela kapitlet och hela boken finns här på hemsidan om du vill läsa.

Ta hand om dig, ditt liv och de dina.