Jag pratar ofta och mycket om hur mycket tacksamhet kan hjälpa oss även om situationen inte är positiv.

Mitt i allt som händer kan jag bara blunda och tacka för en underbart solig och härlig dag, jag kan tacka för att bussresan gick bra och att min rygg klarade av resan trots att jag nästan hade fått ryggskott under helgen.

Jag tackar för att möjligheten till den vård som finns idag finns. Jag tackar för mitt i min rädsla finns ändå tacksamheten för all denna hjälp och att det finns människor som kan hjälpa mig med sin kunskap och kompetens.

Jag tackar för att jag mitt i min egna rädsla ändå vågar ta ett steg i taget framåt och även ibland ett rejält skutt. Jag tackar för alla vänner som finns i mitt liv som finns där även om jag har svårt att fråga.

Jag är tacksam för Umeå ändå bara är knappt 30 mil bort det kunde ju faktiskt ha varit längre. Jag är tacksam för dom jag möter i Umeå vilka härliga personligheter som jag får förmånen att träffa mitt i detta tragiska.

Jag är tacksam för jag ändå inte har ont. Jag är tacksam att jag vågar ta hand om min rädsla och belysa den för att göra något åt den. Jag är tacksam för att jag lyfte på luren och ringde en dag i höstas.

Trots allt som kan tycka vara oerhört hemskt och onödigt väljer jag ändå att se allt jag är tacksam för mitt i mitt liv. Allt beror bara på vart jag lägger mitt fokus och jag har lärt mig och idag väljer jag att lägga mitt fokus på tacksamhet och glädje som livet erbjuder.

Jag kan blunda för en kort stund mitt i livet, jag kan stanna till och bara stopp stanna njut och jag kan ändå mitt i allt kaos inse hur mycket jag har att vara tacksam för. Det kan vara lite svårt till en början och lätt tas för givet, men för min del blir det flera gånger om dagen för med lite övning ger det färdighet och så blir det självklart och naturligt mitt i min vanliga vardag.