Läste i NSD nu på morgonkvisten om att övervikten ökar och en tanke som jag tänkt för egen del då jag vet hur svårt det är att gå ner i vikt.

Det är lätt att vi tänker:

Jag måste, Jag får inte osv jag tänker inte ta alla ord i min skrivarmun, men det jag själv insett är att HALLÅ vart lägger du ditt fokus egentligen?

Vart lägger vi vårt fokus? Jo på att jag måste, jag får inte och det är ju som att slå huvudet i väggen eller hur?

Om jag istället lägger mitt fokus på det positiva för att minimera det negativa hänger du med?

Om jag istället tänker å nu vill jag ta mig en riktigt härlig promenad för då kommer både kropp, knopp och själ att må bättre. Om jag istället tänker nu vill jag börja på gymmet för att jag tycker det är så härligt och med musik i mina öron driver det mig framåt mycket lättare.

Jag passar på att ta fördel av vårkänslorna och ger mig själv massa positiv boost och kärlek med positiva tankar och positiva ord till mig själv.

Jag ser till att fokusera på att oj kolla vad läckra tomaterna är just nu och vad gott det är med rivna morötter. Jag skyndar mig att fokusera på att grönsakerna täcker mer än halva min tallrik först för då får jag ju inte plats med lika mycket av det andra sen.

Jag dricker mycket vatten för det är ju så otroligt gott. Jag lägger fokus på det jag tycker om i det som kanske lättare är lätt att se det negativa. Usch vatten, nä vatten är ju riktigt gott och tänkt att jag får dricka vatten. Att koka vatten och dricka det rätt varmt är en superbra ide.

Så om vi skulle ändra vårt fokus och se möjligheterna och det goda i livet istället för att slå oss själva gula och blå både kroppsligt och mentalt.

Tänk dig varje morgon och flera gånger om dagen när du kollar spegeln tala om för spegelbilden Halloj härliga människa nu kör vi! Vad säger du om det?

Det är när vi inser som vi kan förstå och göra en förändring. Det är lättare att hitta dom negativa orden än dom positiva för vem tror jag att jag är och vad löjligt.

Men testa och se kanske det är möjligt eller så har du varit löjlig för ett tag. Om vi inte vågar prova vet vi inte om det fungerar, men som alltid en gång är ingen gång så gång på gång måste vi försöka och sen blir det naturligt.

Ha en härlig dag härliga människa 😉